Про моделі промислового циркулярного нагнітання цементного розчину в сухий ґрунт - Демчук, М.Б. (Штучний інтелект, 2011)
Представлено моделі числового розрахунку еволюції в часі та просторі фронту промислового циркулярного нагнітання цементного розчину в сухий ґрунт. Першою метою даної роботи є демонстрація того, що криволінійна сітка, на якій виконується цей розрахунок, на деяких часових шарах може мати хаотичне розміщення вузлів у просторі. Іншою метою є перевірка того, що цей факт не призводить до неузгодженості результатів числових розрахунків згідно з представленими моделями. Представлены модели численного расчёта эволюции во времени и пространстве фронта промышленного циркулярного нагнетания цементного раствора в сухой грунт. Первой целью данной работы есть демонстрация того, что криволинейная сетка, на которой выполняется этот расчёт, на некоторых временных слоях может иметь хаотическое расположение узлов в пространстве. Другой целью есть проверка того, что этот факт не приводит к противоречивости результатов расчётов согласно представленных моделей. Models of a numerical calculation of a time and space evolution of a front of a real scale injection of a cement grout in a dry soil are presented. The first aim of this work is to show that a curvilinear grid this calculation is performed on can have chaotic disposition of its points in space on some time layers. Another aim is to check that this fact does not result in conflict among results of calculations according to presented models.