Лінійні умовні задачі комбінаторної оптимізації на переставленнях та їх розв’язування - Ємець, О.О.; Ємець, Є.М.; Парфьонова, Т.О.; Чілікіна, Т.В. (Штучний інтелект, 2011)
У статті розглядається умовна лінійна повністю комбінаторна задача оптимізації на переставленнях. Пропонується її розв’язування методом гілок та меж. Визначено три можливі варіанти оцінювання допустимих підмножин в методі гілок та меж. Запропоновано правила галуження та відсікання допустимих підмножин в методі гілок та меж для лінійної умовної задачі комбінаторної оптимізації на переставленнях. В работе рассматривается условная линейная полностью комбинаторная задача отпимизации на перестановках. Предлагается решать её методом ветвей и границ. Определены три возможных варианта оценивания допустимых подмножеств в методе ветвей и границ. Предложены правила ветвления и отсечения допустимых подмножеств в методе ветвей и границ для условной линейной комбинаторной задачи отпимизации на перестановках. In the article the hypothetical linear fully combinatorial task of optimization on transpositions is considered. It is suggested to solve it by the branch-and-bound method. Certain three possible variants of evaluation of possible subsets in the branch-and-bound method. The rules of branching and pruning of possible subsets in the branch-and-bound method for the hypothetical linear combinatorial task of optimization at transpositions are offered.