Розв’язування екстремальних задач на комбінаторних конфігураціях за умови багатокритеріальності - Колєчкіна, Л.М.; Родіонова, О.А. (Штучний інтелект, 2011)
Стаття є продовженням досліджень у сфері екстремальних задач та задач багатокритеріальної оптимізації. Розглядається екстремальна задача на комбінаторній конфігурації розміщень за умови багатокритеріальності, що полягає в знаходженні множини елементів конфігурації, за яких досягається певне значення векторної функції. Описується метод розв’язування багатокритеріальної задачі на конфігурації розміщень на основі теорії графів з урахуванням структури комбінаторної конфігурації. Розглянуто приклад реалізації методу та описані параметри числових експериментів. Статья является продолжением предыдущих исследований. Рассматривается экстремальная задача на комбинаторной конфигурации размещений, которая состоит в поиске точек множества, в которых достигается заданное значение функции. Описывается метод локализации значения целевой функции на основании теории графов с учетом структуры множества размещений. Рассмотрен пример реализации метода и описаны параметры числовых экспериментов. This paper is a continuation of previous studies. We consider the extremal problem on combinatorial configuration which consists of finding points of the set in which the specified value of the function is attained. The method for the localization of the target function on the basis of graph theory, given the structure of the set of arrangements is described. The example of realization of the method is considered and the numerical parameters of experiments are described.