Північно-корейська проблема в міжнародних відносинах - Самойлов, О.Ф. (Проблеми міжнародних відносин, 2010)
У статті розглядаються особливості розвитку Корейської Народно-Демократичної Республіки від моменту її створення донині, а також аналізується соціально-економічна, військова та політична ситуація всередині країни і поза її межами. Досліджується вплив цих чинників на міжнародні відносини. В этой статье рассматриваются особенности развития Корейской Народно-Демократической Республики с момента еѐ создания до сегодняшнего дня, а также проводится анализ социально-экономической, военной и политической ситуации внутри страны и за еѐ пределами. Анализируется влияние этих факторов на международные отношения. This article deals with the peculiarities of development of Democratic People’s Republic of Korea since the moment of its creation till present and also the analysis of social-and-economical, military and political situation inside and outside the country is given. Influence of these factors on international relations is analyzed.