Україна на перехресті глобальної політики. Частина 2: «Задвірки» цивілізації в центрі Європи або «самогубне державне управління» - Зажигаєв, Б.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізується процес формування зовнішньої
політики України в умовах глобалізації в сучасному світі. Автор
розглядає вплив політичного процесу в Україні і Росії на
формування європейської системи міжнародних відносин,
взаємну залежність і сумісність зовнішньої політики України з
зовнішньою політикою держав ЄС, у процесі формування
ліберально-демократичної європейської системи міжнародних
відносин у XXI столітті. В статье анализируется процесс формирования внешней
политики Украины в условиях глобализации в современном мире.
Автор рассматривает влияние политического процесса в
Украине и России на формирование европейской системы
международных отношений, взаимную зависимость и
совместимость внешней политики Украины и внешней
политики государств ЕС, в процессе формирования либерально-
демократической европейской системы международных
отношений в XXI столетии. In the article the process of forming of foreign policy of
Ukraine is analysed in the conditions of globalization in the modern
world. The author examines influencing of political process in
Ukraine and Russia on forming of the European system of
international relations, mutual dependence and compatibility of
foreign policy of Ukraine and foreign policy of the states of EU, in
the process of forming of the liberal-democratic European system of
international relations in the XXI century.