Основні права та обов’язки держав: концепція Л. Ейрліха - Гачкевич, А.О. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті досліджується поняття основних прав та обов’язків держав. Автор здійснює аналіз міжнародно-правових поглядів Людвіка Ейрліха. Розкривається зміст права держави на існування. Обґрунтовано необхідність кодифікації основних прав та обов’язків держав. Статья посвящена исследованию понятия основных прав и обязанностей государств. Автор анализирует международно-правовые взгляды Людвика Эйрлиха. Раскрывается содержание права на существование. Обосновано необходимость кодификации основных прав и обязанностей государств. The article is devoted to the notion of the fundamental rights and duties of states. The author analyzes Ludwik Ehrlich view’s on international law. The essence of the right of existence has been described. The necessity of the fundamental rights and duties of states codification has been substantiated.