Глобальна прагматизація міжнародних відносин у викликах сучасної демократії - Галушко, О.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті проаналізовано концептуальний вимір
глобальної прагматизації міжнародних відносин в контексті
демократизаційного розвитку. У роботі досліджено розвиток
демократизаційних процесів, проаналізовано нові умови в
розбудові системи міжнародних відносин. Зокрема, розглянуто
прагматизаційний поступ системи міжнародних відносин. На
основі аналізу розвитку демократизаційних процесів дана
характеристика становлення українського суспільства. В статье проанализировано концептуальное измерения
прагматизации международных отношений в контексте их
демократического развития. В работе исследовано развитие
демократизационных процессов, проанализированы новые
условия в развитии системы международных отношений. В
частности рассмотрен контекст прагматизационного
продвижения системы международных отношений. На основе
анализа развития демократизационных процессов дана
характеристика становления украинского общества. The article provides political analysis of the conceptual
dimension of the growing pragmatism in international relations,
which occurs in the context of democratic developments. The article
systematically investigates the genesis of democratic processes
analyzed in terms of building a new system of international relations.
Specifically, the paper examines the context of pragmatic
developments in international relations. Based on the analysis of
development democratic developments and using Ukraine as an
example, the paper describes the processes in societies going
through a transitional phase.