Еволюція політики США в Південно-Східній Азії в постбіполярний період - Городня, Н.Д. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізуються зміни в політиці США в Південно-
Східній Азії після завершення біполярного протистояння; їхні
рушійні чинники, результати, вплив на відносини між США і
країнами ПСА, між США й АСЕАН як їх колективним органом.
Приділяється увага проблемам інтеграції в Азійсько-
Тихоокеанському регіоні і місця в них США. Статья анализирует изменения в политике США в Юго-
Восточной Азии после завершения биполярного
противостояния; их движущие силы, результаты, влияние на
отношения между США и странами ЮВА, между США и
АСЕАН как их коллективным органом. Уделяется внимание
проблемам интеграции в Азиатско-Тихоокеанском регионе и
места в них США. The paper studies changes in the U.S. policy in Southeast Asia
in post-cold war and post-9/11 periods, their moving forces and
consequences as well as their influence on the U.S. and Southeast
Asian countries and the U.S. – ASEAN relations. The framework of
integration in Asia Pacific and the U.S. role in it is the issue of
particular interest.