Світове українство в сучасних глобалізаційних процесах - Наконечний, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У даній статті проаналізовано місце світового
українства в сучасних глобалізаційних процесах. Важливу роль
відводиться українській трудовій міграції у різних країнах
світу. Наголошується на необхідності прийняття національної
стратегії повернення українців з-поза меж України, передусім
трудових мігрантів, з метою задіяння їх трудового потенціалу
до поступального розвитку Батьківщини. В данной статье проанализировано место мирового
украинства в современных глобализационных процессах.
Важное значение придается украинской трудовой миграции в
разных странах мира. Делается акцент на необходимости
принятия национальной стратегии возвращения украинцев из-
за рубежа, прежде всего трудовых мигрантов, с целью
задействования их трудового потенциала к поступательному
развитию Родины. The place of Ukrainians in the world in contemporary
globalization processes is analyzed in this article. An important
attention is concentrated on Ukrainian working migration in
different countries. It is emphasized on necessity of adopting
national strategy to return Ukrainians from outside Ukraine, first of
all migrant workers, in order to apply their labour potential for the
progressive development of their Motherland.