Зовнішня політика адміністрації Б. Обами в контексті американського глобального лідерства - Погорська, І.І.; Лакішик, Д.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізується сутність і провідні напрямки глобальної політики демократичної адміністрації Білого дому в системному контексті світової еволюції та ролі США в сучасному міжнародному середовищі. Врахований потенціал американо-українського партнерства на глобальній арені взаємодій. В статье анализируется сущность и ведущие направления глобальной политики демократической администрации Белого дома в системном контексте мировой эволюции и роли США в современном международном окружении. Учтен потенциал американо-украинского партнерства на глобальной арене взаимодействий. The article analyzes the nature and trends of global policy leading Democratic White House administration in the context of world system evolution and the U.S. role in the modern international environment. Taken into account the U.S.-Ukrainian partnership’s potential in the global interaction arena.