Цивілізаційно-культурний аспект аналізу глобалізаційних процесів - Самойлов, О.Ф. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті розглядаються особливості сучасних глобалізаційних процесів та аналізується вплив глобалізації на розвиток сучасної культури й цивілізації. Досліджується вплив культурної глобалізації на міжнародні відносини. В статье рассматриваются особенности современных глобализационных процессов и анализируется влияние глобализации на развитие современной культуры и цивилизации. Исследуется влияние культурной глобализации на международные отношения. This article deals with the peculiarities of contemporary globalization processes, influence of globalization on the development of modern culture and civilization is analyzed. The influence of globalization of culture on international relations is also studied.