Середземноморська політика Європейського Союзу 2005–2008 роками - Чумаченко, О.А. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті розглядається один з найважливіших напрямів
зовнішньої політики Європейського Союзу –
Середземноморський – у період його найбільшої активності, що
мав своїм наслідком створення Союзу для Середземномор’я.
Досліджуються найважливіші аспекти співробітництва ЄС з
країнам регіону, оцінюються здобутки і недоліки в
середземноморській політиці ЄС на цьому етапі. В статье рассматривается одно из важнейших
направлений внешней политики Европейского Союза –
Средиземноморское – в период его наибольшей активности,
следствием чего было создание Союза для Средиземноморья.
Исследуются основные аспекты сотрудничества ЕС со
странами региона, оцениваются достижения и недостатки в
средиземноморской политике ЕС на этом этапе. The article considers one of the major European Union foreign
policy directions – Mediterranean – in its most active period, result
of which was the Union for Mediterranean creation. The main
aspects of cooperation between EU and region’s coutries are
investigated; the EU’s Mediterranean policy achievements and faults
are estimated.