Про підвищення швидкості алгоритмів формування мінімального вкриваючого дерева - Погорілий, С.Д.; Камардіна, О.О.; Кордаш, Ю.С. (Математичні машини і системи, 2005)
Формалізовано послідовні алгоритми Пріма та Крускала, для яких побудовано регулярні схеми. Запропоновано підхід до розпаралелювання та сформовано паралельні регулярні схеми алгоритмів для їх подальшої реалізації на кластерних архітектурах. Формализованы последовательные алгоритмы Прима и Крускала, для которых были построены регулярные схемы. Предложен подход к распараллеливанию, и сформулированы параллельные регулярные схемы алгоритмов для их дальнейшей реализации на кластерных архитектурах. Prim's and Kruskal's sequential algorithms are formalized, which regular schemes are built. A method for paralleling is suggested and parallel regular schemes of algorithms are formalized for release on cluster architectures.