Технологія розробки навчального модуля в адаптивній системі дистанційного навчання та контролю знань - Федорук, П.І. (Математичні машини і системи, 2005)
У статті розглядається питання створення адаптивної системи дистанційного навчання та контролю знань. Запропонована технологія розробки навчального блоку системи. Дана технологія дозволяє забезпечити не тільки автоматичне розбиття навчального матеріалу на блоки способом, який створює найбільш сприятливі умови його засвоєння студентами, але й побудову з таких блоків навчального курсу в залежності від індивідуальних особливостей, навичок і здібностей студентів. В статье рассматривается вопрос создания адаптивной системы дистанционного образования и контроля знаний. Предложено технологию разработки обучающего блока системы. Данная технология позволяет обеспечить не только автоматическое разбитие учебного материала на блоки способом, который создаёт наиболее благоприятные условия его усвоения студентами, но и построение из таких блоков учебного курса в зависимости от индивидуальных особенностей, умений и способностей студентов. The artiсte reveals the question of making the adaptlve system of distance eduсation and knowledge сontrol. The technotogy of creation of the learning block of the system is proposed. The technotlogу under studу Iet us pravide automatic division of the learning material into blocks by the way, wich creates the most favorable conditions of the material digestio, as well as such blocks of the learning course dependingon individual peculiarities, efficiency and abilities of students.