Літологія і седиментогенез майкопських відкладів Каркінітсько-Північнокримського осадово-породного басейну - Григорчук, К.; Гнідець, В.; Баландюк, Л.; Кохан, О. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2009)
З’ясовано літолого-фаціальні та літолого-літмологічні особливості середньомайкопських відкладів Каркінітсько-Північнокримського осадово-породного басейну. Схарактеризовано геолого-палеоокеанографічні умови середньомайкопського
осадонагромадження, седиментаційну циклічність та визначено просторово-вікову
локалізацію алевролітово-піщаних акумулятивних тіл. Cyclic sedimentation characterizes the Middle Maykopian. There were three episodes
of essential clastic influx connected with sea level falling moments: at the beginning, in
the middle and at the end of Middle Maykopian. Three subregional silt-sandstone horizons
were formed during these periods. In facial respect these horizons were consisting of the
several accumulative bodies such as mouth bar, barrier island, alongshore bars and fans.