Нові дані про посідонієві горизонти Львівсько-Люблінського кам’яновугільного басейну - Шульга, В.; Король, М.; Матрофайло, М.; Костик, І. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2009)
Схарактеризовано третій посідонієвий горизонт (Posidonia III), розташований в основі бужанської світи Львівсько-Волинського басейну і донині не встановлений у Люблінському басейні. Показано його маркувальне значення, а також важливу роль при стратифікації кам’яновугільних відкладів. Знахідки в цьому горизонті амоноїдних форм, які, імовірно, належать до роду Reticuloceras, вказують на необхідність зміни у Львівсько-Волинському басейні границі між нижнім та середнім відділами кам’яновугільної системи. У зв’язку з цим вік основної вуглепромислової світи (бужанської) визначається як середньокам’яновугільний (ранньобашкирський). We have presented the description of the third Posidonia horizon (Posidonia III) occurring in the bottom part of the Buh Suite of the Lviv-Volyn Basin. It has so far not been found in the Lublin Basin. A special attention is paid to its marking significance and the important role while stratifying of Carbonic deposits. Findings of ammonoid form Reticulocerassp. in the third Posidonia horizon indicate the necessity to change the boundaries between the lower and middle sections of the Carboniferous system of the Lviv-Volyn Basin. In this connection the age of the main coal-producing suite (the Buh Suite) is indicated as Middle Carboniferous (Early Bashkirian).