Памятка верхньопалеолітичних мисливців на бізонів (до інтерпретації Амвросіївського кістковища) - Кротова, О.О. (Кам’яна доба України, 2010)
У статті розглянуто історіографію проблеми інтерпретації Амвросіївського кістковища, проаналізовано нові та узагальнено вже відомі дані про памятку. Робиться висновок про її поліфункціональний характер, повязаний з діяльністю верхньопалеолітичних мисливців на бізонів Приазовських степів. Proposed paper contains the review of the historiography of the problem of interpretation of Amvrosievka bone bed, as well as analysis and summarizing of new and already known data on the site. The conclusion is proposed on its multifunctional nature connected with activity of bison hunters of Upper Azov steppes.