К вопросам идентификации перечней запроектных аварий на АЭС с ВВЭР (Обзор) - Богодист, В.В.; Власенко, Н.И.; Скалозубов, В.И.; Шавлаков, А.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Проведен анализ известных подходов при формировании перечней запроектных аварий с исходными внутренними событиями в условиях работы реактора на мощности. Предложен подход формирования перечней запроектных аварий на АЭС с ВВЭР по критическим конфигурациям систем, обеспечивающих выполнение необходимых функций безопасности. Проведено аналіз відомих підходів при формуванні переліків позапроектних аварій з висхідними внутрішніми подіями в умовах роботи реактора на потужності. Запропоновано підхід формування переліків позапроектних аварій на АЕС з ВВЕР по критичних конфігураціях систем, що забезпечують виконання необхідних функцій безпеки. In this paper we analyzed the known approaches in the formation of lists of design accidents with the original internal developments in terms of reactor power. The approach of forming the lists of design accidents at nuclear power plants with VVER configurations on critical systems to ensure implementation of necessary security features.