Методика оцінки довговічності трубопроводів АЕС - Матченко, Т.І.; Шаміс, Л.Б.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Запропоновано методику розрахунку ресурсу трубопроводів, яка враховує втрату маси металу з поверхні в потоках агресивної рідини, корозійне розтріскування, крихку та довготривалу міцність сталі. Предложена методика расчета ресурса трубопроводов, учитывающая потери веса металла с поверхности в потоках агрессивной жидкости, коррозионное растрескивание, хрупкую и длительную прочность стали. Design procedure of pipelines resource, which allows for the losses of weight from the surface in the flow of corrosive fluid, corrosion cracking, fragile and long-term strength of steel, is proposed.