Методика оцінки корозійного ресурсу зварних з'єднань конструкційних сталей - Матченко, Т.І.; Шаміс, Л.Б.; Матченко, П.Т.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Розроблено методику оцінки довговічності або залишкового ресурсу зварних з’єднань будівельних металевих конструкцій, яка враховує вплив основних факторів на швидкість корозії. Разработана методика оценки долговечности либо остаточного ресурса сварных соединений строительных металлических конструкций, которая учитывает влияние основных факторов на скорость коррозии. Longevity evaluation procedure of welded joints in metal constructions is worked out, which allows for influence of basic factors to corrosion speed.