Соціально-правовий досвід як об’єкт вивчення сучасної юриспруденції - Оніщенко, Н.М. (Держава і право, 2012)
Сучасна юридична наука взагалі та теорія держави і права зокрема використовують потужний усталений категоріальний апарат. Втім, необхідно враховувати, що в юридичній науці існує постійна потреба, з одного боку, розробки існуючих терміно-понять, з другого – заснування нових правових категорій та теоретичних конструкцій. У статті увага зосереджена на одній з них – соціально-правовому досвіді як об’єкті вивчення сучасної юриспруденції. Современная юридическая наука вообще и теория государства и права в частности используют мощный устоявшийся категориальный аппарат. Впрочем, необходимо учитывать, что в юридической науке существует постоянная потребность, с одной стороны, разработки существующих термино-понятий, из другого основания новых правовых категорий и теоретических конструкций. В статье внимание сосредоточено на од ной из них – социально-правовом опыте как объекте изучения современной юриспруденции. Modern legal science in general and theory of the state and right, in particular, use a powerful withstand category vehicle. However, it is necessary to take into account that there is a permanent necessity in legal science, from one side, developments of existent terminoconcepts, from other foundation of new legal categories and theoretical constructions. In the offered article attention is concentrated on one of them – sociallegal experience as object of study of modern jurisprudence.