Оосновні причини світової кризи 2008 року та її зв’язок з сучасними процесами в світовій економіці - Гончаренко, І.В.; Фомічов, О.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою дослідження є вивчення причин першої фази кризових явищ; визначення
взаємозв’язку явищ першої і другої фази; проведення аналізу формування «інфляційного пузиря»; пошук
заходів, які можливо реалізувати для обмеження негативних ефектів кризи на економіку України в цілому
та приватних вкладників зокрема.