Американська неоконсервативна альтернатива ізоляціонізму - Лакішик, Д.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізуються особливості неоконсервативного інтервенціонізму Дж. Буша. Виявлено, системно і цілісно представлено постійно діючі, тобто доктринальні і політико- стратегічні, причини розходжень і суперечностей між ключовими акторами сучасних міжнародних відносин. Доведено, що зовнішньополітична стратегія Дж. Буша базована на неоконсервативній ідеології Р. Рейгана. В статье анализируются особенности неоконсервативного интервенционизма Дж. Буша. Выявлено, системно и целосно представлено постоянно действующие, то есть доктринальные и политико-стратегические, причины расхождений и противоречий между ключевыми акторами современных международных отношений. Доказано, что внешнеполитическая стратегия Дж. Буша основана на неоконсервативной идеологии Р. Рейгана. The features of Bush’s neoconservative interventionism are analyzed in the article. Revealed a systematic and maintain the integrity represented standing, that is, doctrinal and political-strategic reasons for the differences and contradictions between the key actors in contemporary international relations. It is proved that Bush’s strategy of foreign policy is based on Regan’s neoconcervative ideology.