Парадигмальні підходи при визначенні й аналізі субрегіонального співробітництва - Татарчук, А.П. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті вивчаються теоретичні підходи при визначенні й
аналізі субрегіонального співробітництва в контексті глобалізації.
Говориться про необхідність приділяти більшу увагу таким
важливим чинникам, породженим сучасними глобалізаційними
процесами, як транснаціональний етнічний капітал, глобальні
соціальні мережі; про необхідність використання теоретичної
моделі ефекту відволікання прямих іноземних інвестицій; а також,
про необхідність використання теоретичних підходів неореалізму
та постмодернізму при аналізі сучасних тенденцій
субрегіонального співробітництва. В статье проанализированы теоретические подходы при
определении субрегионального сотрудничества в котексте
глобализации. Говориться о необходимости уделять больше
внимания таким важным факторам, порожденным глобализацией,
как транснациональный этничный капитал, глобальные
социальные сети; необходимости использования модели эффекта
отвлечения прямых иностранных инвестиций; а также о
необходимости использования теоретических подходов
неореализма и постмодернизма для анализа современных процессов
субрегионального сотрудничества. This article describes various theoretical approaches in defining
and analyzing subregional cooperation within the context of
globalization. Author talks about the need to pay greater attention on
important factors engendered by globalization such as transnational
ethnic capital, global social networks; to use foreign direct investment
diversion model; and to use neorealist and postmodernist approaches
when analyzing current tendencies of subregional cooperation.