Місце України у світових глобальних процесах - Самойлов, О.Ф. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті розглядаються особливості сучасних глобалізаційних процесів і на основі вивчення тих наслідків глобалізації, які вже проявилися, робиться спроба аналізу місця України в цих процесах. В статье рассматриваются особенности современных глобализационных процессов и на основе изучения тех процессов глобализации, которые уже проявились, делается попытка анализа места Украины в этих процессах. This article examines the peculiarities of contemporary globalization processes and the attempt of analysis of place of Ukraine in them is done.