Аналіз сучасного міжнародного тероризму та його найближчий прогноз - Коломієць, О.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізуються сучасні тенденції міжнародного
тероризму, визначаються основні напрямки його розвитку та його
класифікація. Проводиться дослідження стану сучасного
міжнародного тероризму, здійснюється аналіз його складників, а
також управлінських заходів щодо підвищення ефективності
боротьби з ним. Застосовуються методи системного й
порівняльного аналізу, теоретичного узагальнення, статистичного
дослідження, елементи прогнозування до аналізу міжнародного
тероризму. В статье анализируются современные тенденции
международного терроризма, определяются основные
направления его развития и его классификация. Проводится
исследование состояния современного международного
терроризма, анализируются его составные части, а также
управленческие мероприятия, касающиеся повышения
эффективности борьбы с ним. Применяются методы системного
и сравнительного анализа, теоретического обобщения,
статистического исследования, элементы прогнозирования к
анализу международного терроризма. The article examines the current trends of international terrorism,
identifies the main directions of its development and its
classification. The survey of modern international terrorism with
analysis of its components, as well as administrative measures is
conducted. The methods of system and comparative analysis, theoretical
generalizations, statistical research, forecasting elements to the analysis
of international terrorism are applied.