США та Великобританія у міжнародних миротворчих операціях у минулому десятилітті - Василенко, Д.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізуються підходи до проведення і результати миротворчих операцій США і Великобританії. Проводиться спроба зіставлення підходів. Виявляється сутність міждержавних відносин цих держав у контексті їх миротворчої діяльності. В статье анализируются подходы к проведению и результаты миротворческих операций США и Великобритании. Проводится попытка сопоставления подходов. Выявляется сущность межгосударственных отношений этих держав в контексте их миротворческой деятельности. The paper analyzes U.S. and UK’s approaches to peacekeeping operations and its results. The article compares above-mentioned approaches and reveals the essence of interstate relations of these powers in the context of peacekeeping.