Актуальні питання літологічних досліджень - Ковальчук, М.С.; Компанець, Г.С.; Крошко, Ю.В.; Деркач, А.О. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Висвітлено стан, актуальні і проблемні питання літологічних досліджень в Інституті геологічних наук НАН України. Обґрунтовано необхідність створення в Україні нормативного документу з систематики, номенклатури і термінології осадочних порід та розкрито його зміст і основні призначення. Показано состояние, актуальные и проблемные вопросы литологических исследований в Институте геологических наук НАН Украины. Обоснована необходимость создания в Украине нормативного документа по систематике, номенклатуре, терминологии осадочных пород, а также раскрыто его содержание и основные назначения. There were presented the state, actual and problematic questions for lithological studies in the Institute of Geological sciences NAS of Ukraine. There was given the proof for necessity to create standard document of systematic, nomenclature, terminology of sedimentary rocks in Ukraine. The content and principal purposes of this document are showed.