Цінність національного суверенітету в теорії та практиці зовнішньої політики сучасної держави - Погорська, І.І.; Лакішик, Д.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статі досліджується поняття «суверенітет», при
цьому особлива увага звернена на такі питання як
приналежність суверенітету (чи належить він населенню або
ж територіальному утворенню), критерії суверенної держави,
а також виклики традиційної ідеї суверенітету, які, можливо,
вимагають перегляду самої концепції суверенітету. Статья посвящена понятию «суверенитет», при этом
особое внимание обращено на такие вопросы, как
принадлежность суверенитета (принадлежит ли он населению
или территориальному образованию), критерии суверенного
государства, а также вызовы традиционной идее
суверенитета, которые, возможно, требуют пересмотра
самой концепции суверенитета. Article is devoted to the concept of «sovereignty», with
special attention paid to issues such as sovereignty belonging (or is it
public or territorial formation), the criteria of a sovereign state, but
also challenges traditional ideas of sovereignty, which may require
revision of very concept of sovereignty.