Америка та її занепад: ілюзії й реалії світової політики - Розумюк, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статті досліджуються проблеми американського
домінування та перспектив гегемонії США в міжнародній
системі на початку ХХІ століття. Автор аналізує
алармістську концепцію «занепаду» Сполучених Штатів і
доходить висновку про її пропагандистсько-агітаційний
характер. Статья посвящена исследованию проблем американского
доминирования и перспектив гегемонии США в международной
системе в начале ХХІ века. Автор анализирует алармистскую
концепцию «упадка» Соединенных Штатов и приходит к
выводу о её пропагандистско-агитационном характере. The article deals with the research of the problems of American
domination and the perspectives of US hegemony in the international
system in the beginning of XX century. The author analyses the
alarmist concept of US «decline» and concludes about its
propagandistic character.