Вплив пострадянських клептократій на розвиток сучасних міжнародних відносин - Зажигаєв, Б.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті аналізуються історичні та правові передумови і причини розпаду СРСР, процеси формування державності слов'янських держав, їх впливу на міжнародні відносини, в умовах глобалізації. Автор широко використовує праці вітчизняних і зарубіжних дослідників, роботи соціологів і класиків світової психології. В статье анализируются исторические и правовые предпосылки и причины распада СССР, процессы формирования государственности славянских государств, их влияния на международные отношения, в условиях глобализации. Автор широко использует труды отечественных и зарубежных исследователей, работы социологов и классиков мировой психологии. This article analyzes the historical and legal background and the reasons for the collapse of the USSR, the formation of the statehood of the Slavic states and their influence on international relations in the context of globalization. The author makes extensive use of the works of local and foreign researchers, the work of sociologists and the classics of world psychology.