Cинергетичний підхід у сучасних дослідженнях міжнародних відносин - Ялі, М.Х. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статті висвітлюються здобутки синергетичної
парадигми в дослідженні міжнародних відносин. Основна увага
приділяється аналізу характерних рис міжнародної системи й
особливостям її функціонування з точки зору синергетичного
підходу. В статье описываются достижения синергетической
парадигмы в исследовании международных отношений.
Основное внимание уделяется анализу характерных черт
международной системы и особенностям ее функционирования
с точки зрения синергетического подхода. The article highlights the achievements of the usage of
synergetic paradigm in the study of international relations. The main
attention is paid to analysis of the characteristic features of the
international system and peculiarities of its functioning from the
point of view of synergetic approach.