Ключові передумови політичних процесів в Індії - Клименко, О.А. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статті аналізуються причини політичного,
економічного, соціального, культурного характеру, які
обумовлюють протікання політичних процесів у сучасній Індії.
Визначено вплив «британського» чинника в політичному житті
країни, показано значення кастової системи та релігійного
чинника для реалізації соціально-економічних перетворень. В статье анализируются причины политического,
экономического, социального характера, которые
обуславливают протекание политических процессов в
современной Индии. Определено влияние «британского»
фактора в политической жизни страны, показано значение
кастовой системы и религиозного фактора для реализации
социально-экономических преобразований. The article analyses the reasons of political, economic, social
and cultural characteristics, which cause the flow of political
processes in modern India. Certainly influence of the “british” factor
in political life in country, the value of the caste system and religious
factor is rotined for realization of socio-economic transformations.