Завершальний етап Другої світової війни та майбутнє Західної України: специфіка функціонування чуток серед українського та польського населення в умовах невизначеної міжнародно-правової ситуації - Гулай, В.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
В статті робиться спроба аналізу чуток щодо
майбутнього Західної України, долі найбільших
етнонаціональних спільнот, що поширювалися серед
українського та польського населення краю на завершальному
етапі Другої світової війни, в умовах утвердження тотального
контролю сталінського режиму над усіма сферами
політичного, економічного, культурного та релігійного життя краю. В статье делается попытка анализа слухов относительно
будущего Западной Украины, судьбы наиболее численных
этнонациональных общин, которые распространялись среди
украинского и польского населения на завершающемся этапе
Второй мировой войны, в условиях утверждения тотального
контроля сталинского режима на всеми сферами политической,
культурной и религиозной жизни края. The effort of rumour analysis of the future of West Ukraine and
the fate of the biggest ethnonational communities that have spread
amoind the Ukrainian and Polish popblation at the final stage
second World War are being made in the article, establishing total
control over all the Stalinist sphere of political, economic, cultural
and religious life of the land.