Особливості постседиментаційних змін соленосних формацій - Шехунова, С.Б. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Розглянуті результати досліджень закономірностей постседиментаційних перетворень соленосних формацій. На основі
аналізу процесів та факторів літогенезу, охарактеризовані особливості літогенезу соленосних формацій. Показаний
інтегруючий вплив геодинаміки на їх стадіальні постседиментаційні перетворення. Запропонована типізація постседиментаційних змін соленосних формацій. Рассмотрены результаты исследований закономерностей постседиментационных преобразований соленосных формаций. На основании анализа процессов и факторов литогенеза, охарактеризованы особенности литогенеза соленосных
формаций. Показано интегрирующее влияние геодинамики на их стадиальные постседиментационные преобразова-ния. Предложена типизация постседиментационных изменений соленосных формаций. The results of the research of main regularities of postsedimentary transformation of salt formations are considered; on the
base of analysis of processes and factors of lithogenesis the features of salt formations lithogenesis are characterized; the
integrating influence of geodynamics on their stadial postsedimentary transformation is shown; the typology of postsedimentary
changes of salt bearing formations is proposed.