Дослідження озерних водно-хемогенних відкладів на Керченському півострові (попередні результати) - Нестеровський, В.А.; Деяк, М.А. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Досліджено мінеральний склад водно-хемогенних відкладів соляних озер Керченського півострова. Головним мінералом є галіт. В парагенезисі з галітом встановлено гіпс, тенардит, астраханіт, мірабіліт, гідроглауберит. Исследовано минеральный состав водно-хемогенных отложений соленых озер Керченского полуострова. Главный минерал — галит. В парагенезисе с галитом установлено гипс, тенардит, астраханит, мирабилит, гидроглауберит. Mineral composition sediments of water-chemogenic salt lakes in the Kerch Peninsula was studied. The main mineral is
halite. The gypsum, thenardite, astrakhanite, mirabilite, hydroglauberite were determined in paragenesis with halite.