Корпусные модели построения антропоморфных роботов - Шевченко, А.И.; Сальников, И.С.; Сальников, Р.И.; Цапко, Е.В. (Штучний інтелект, 2011)
В статье рассматриваются возможности построения антропоморфных роботов гуманоидного типа на
основе конструирования человека по его анатомо-физиологическому строению на базе предлагаемой
семиэлементной модели человеческого тела и обеспечения движений верхних и нижних конечностей,
головы, шеи и туловища. У статті розглядаються можливості побудови антропоморфних роботів гуманоїдного типу на основі
конструювання людини за її анатомо-фізіологічною будовою на базі запропонованої семиелементної
моделі людського тіла і забезпечення рухів верхніх і нижніх кінцівок, голови, шиї і тулуба. In the article possibilities of construction of anthropomorphous robots of humanoid type are examined on the
basis of constructing of man on his anatomo-fiziologicheskomu structure on the base of the offered
sevenelement model of human body and providing of motions of overhead and lower extremities, head, neck
and trunk.