Цифрова модель Солотвинської солянокупольної структури - Босевська, Л.П.; Хрущов, Д.П.; Лобасов, О.П.; Кирпач, Ю.В. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Цифрові моделі є найбільш інформативним засобом об’ємного відображення внутрішньої і зовнішньої структури осадових формаційних одиниць. У даній роботі наведено результати побудови структурно-літологічної моделі найбільш
вив ченої солянокупольної структури баденської галогенної формації Карпатського внутрішнього прогину — Солотвинської. Модель відображає функціональні властивості геологічного середовища даного соляного масиву, які пов’язані
зі структурно-текстурними особливостями соляних порід. Створена модель повинна стати основою експертноуправлінської системи для вирішення будь-яких практичних завдань, що пов’язані з поводженням з проблемною ділянкою геологічного середовища. Цифровые модели являются наиболее информативным способом объемного отображения внутренней и внешней структуры осадочных формационных единиц. В данной работе приведены результаты построения структурно-литологической модели наиболее изученной солянокупольной структуры баденской галогенной формации Карпатского внутреннего прогиба — Солотвинской. Модель отображает функциональные свойства геологической среды данного
соляного массива, которые находятся во взаимосвязи со структурно-текстурными особенностями соляных пород. Созданная модель должна стать основой экспертно-управленческой системы для решения каких-либо практических задач, связанных с обращением с проблемным участком геологической среды. Digital model represents the most informative mean of volumetric reflection of internal and external structure of sedimentary
units. It the paper the results of structure-lithologic model development of the most explored Solotvino salt dome of Badenian
evaporite formation of the Carpathian internal depression are presented. The model reflects functional features of geological
environment of the salt massif which were determined by means of structure-lithologic methods. The model created has to
become the basis for expert-managing system for solution of any practical problems connected with the area of geological
object.