Будова, літолого-фаціальна зональність Турнейсько-Візейського нафтогазоносного комплексу Дніпровсько-Донецького басейну та проблеми світної стратифікації - Кривошеєв, В.Т.; Іванова, Є.З.; Макогон, В.В. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Проблеми, які є в синхронізації продуктивних товщ, горизонтів, окремих пластів, не сприяють об’єктивному розумінню
геологічної будови Дніпровсько-Донецького басейну та прогнозу нових типів пасток нафти та газу. Виділені нами на
базі багаторічних детальних комплексних досліджень літолого-фаціальні товщі мають стати основою для складання
нової світної стратиграфічної схеми турнейських та візейських від кладів басейну. Проблемы, которые существуют в синхронизации продуктивных толщ, горизонтов, отдельных пластов, не способствуют
объективному пониманию геологического строения Днепровско-Донецкого бассейна и прогнозу новых типов ловушек
нефти и газа. Выделенные нами на базе многолетних детальных комплексных исследований литолого-фациальные
толщи должны стать основой для составления новой свитной стратиграфической схемы турнейских и визейских отложений бассейна. The problems which are in the synchronization of productive rock masses, horizons, individual strata do not further the true
understanding of the geological structure of the Dnipro-Donets depression and to the forecast of new types of oil-gas traps.
The lithology-facial rock masses, which we have defined on the basis of the detailed researches which have been carried
out during many years, must be considered the ground for making of the new stratigraphical scheme of the suites of the
Tournaisian and Visean deposits of the depression.