Каолінова кора вивітрювання Українського щита: вивченість і сучасні задачі досліджень - Кузьманенко, Г.О.; Потапчук, І.С.; Деревська, К.І. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Проаналізовано стан вивченості каолінової кори вивітрювання Українського щита, виділено основні історичні періоди
її вивчення, визначено найважливіші наукові результати досліджень. Обґрунтовано необхідність і перспективи подальших досліджень первинних каолінів. Проанализировано состояние изученности каолиновой коры выветривания Украинского щита, выделены основные
исторические периоды ее изучения, определены наиболее важные научные результаты исследований. Обоснованы
необходимость и перспективы дальнейших исследований первичных каолинов. The extent of kaolin weathering crust study of Ukrainian Shield has been analyzed: the principle periods of investigations history
have been distinguished, the main scientific results of these investigations have been defined. Necessity and perspectives of
further investigations primary kaolin have been motivated.