Геолого-петрофізична характеристика басейнових дрібнозернистих порід силуру південно-західної окраїни Східно-Європейської платформи - Куровець, І.М.; Дригант, Д.М.; Чепіль, П.М.; Чепусенко, П.С.; Шира, А.І. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Наведено результати досліджень мінералого-петрографічних, літолого-фаціальних і петрофізичних властивостей морських глибоководних відкладів аргілітової та алевролітової фракцій порід силуру південно-західної окраїни Східно-Європейської платформи як потенційного об’єкту для пошуків сланцевого газу (shale gas) та щільного газу (tight gas). Приведены результаты исследований минералого-петрографических, литолого-фациальных и петрофизических
свойств морских глубоководных отложений аргиллитовой и алевролитовой фракций пород силура юго-восточной
окраины Восточно-Европейской платформы как потенциального объекта для поиска сланцевого (shale gas) и плотного
газа (tight gas). The paper presents the results of studies of mineralogical-petrophysical, lithological-facies and petrophysical properties of
marine deep-seated deposits of argillite and aleurolite fractions of Silurian rocks of the south-western margin of the East
European Platform as a potential object for prospecting of shale gas and tight gas.