Побудова та аналіз літологічної моделі нижньопермської соленосної формації Дніпровсько-Донецької западини засобами ГІС - Лобасов, О.П.; Сюмар, Н.П.; Шехунова, С.Б. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Узагальнено результати дослідження нижньопермської соленосної формації Дніпровсько-Донецької западини. Розроблено структуру і зміст бази даних по галогенних формаціях. Розроблено та використано нові методики застосування
засобів просторового аналізу геоінформаційних систем на масиві геологічного матеріалу для побудови та аналізу літологічної моделі нижньопермської соленосної формації. Обобщены результаты исследования нижнепермской соленосной формации Днепровско-Донецкой впадины. Разработана структура и содержание базы данных по галогенным формациям. Разработаны и использованы новые методики
применения средств пространственного анализа геоинформационных систем на массиве геологического материала
для построения и анализа литологической модели нижнепермской соленосной формации. DDd Lower Permian salt formation study results are summarized. The structure and database content of halogen formations
are developed. The new ways of GIS usage are developed to analyze the lithological model of the Lower Permian salt
formation.