Гераклиты — индикаторы нефтегазоносности Севастопольского региона - Лысенко, В.И.; Ковальчук, М.С. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Изучение геологии Севастопольского региона и, в частности, литологии неогенових карбонатних отложений позволили сделать вывод о потенциальной нефтегазоносности района. Вивчення геології Севастопольського регіону і, зокрема, літології неогенових карбонатних відкладів, дозволили зробити висновок про потенційну нафтогазоносність району. The study of geology of the Sevastopol area particularly the lithology of the Neogene carbonate sediments allows to make a conclusion about potential presence of oil and gas in this area.