До методики фаціальної діагностики теригенних відкладів за геохімічними даними на прикладі нижньокарбонових теригенних відкладів ДДЗ - Науменко, М.О. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
У статті розглянуто геохімічні особливості теригенних відкладів, які є потенційними колекторами вуглеводнів. Вивчення
розрізів свердловин із суцільним відбором керна й статистична обробка даних геохімічного вивчення різних фаціальних типів порід дозволили зробити висновок про велику ефективність фізико-хімічних показників при фаціальних
реконструкціях. В статье рассмотрены геохимические особенности терригенных обложений, которые являются потенциальными коллекторами углеводородов. Изучение разрезов скважин со сплошным отбором керна и статистическая обработка данных
геохимического изучения различных фациальных типов пород позволили сделать выводы о большой эффективности
физико-химических показателей при фациальных реконструкциях. Geochemical specialties of terrigenous rocks, which are potential collectors of hydrocarbons are presented in the article. The
well continuous cores studying and a statistical data processing of geochemical studying of different facial types of rocks
allowed to conclude the effectiveness of physical and chemical indicators at facial reconstruction.