Особливості формування та мінералогічного складу Пержанських каситерит-колумбітових розсипів - Романюк, Л.С. (Збірник наукових праць Інституту геологічних наук НАН України, 2010)
Розглянуті геологічні і палеогеоморфологічні умови утворення колумбітових розсипів Пержанського рудного району. Визначені джерела розподілу рудних мінералів у розсипах та особливості їх мінералогічного складу. Показані перспективи подальшого вивчення і освоєння розсипних родовищ. Рассмотрены геологические и палеогеоморфологические условия образования колумбитовых россыпей Пержанского рудного района. Определены источники распределения рудных минералов в россыпях и особенности их минералогического состава. Показаны перспективы дальнейшего изучения и освоения россыпных месторождений. The geological and paleogeomorphological conditions of formation of Perha ore district columbite placers are examined. The sources of ore minerals distribution in placers and features of their mineralogical composition are determined. The prospects of further study and mining of placers are showed.