Геолого-геофизические условия трасс распространения сейсмических волн от взрывов на карьерах - Горбунова, Э.М.; Иванченко, Г.Н.; Санина, И.А. (2011)
Приведены результаты сопоставления геологического строения среды вдоль трасс сейсмических
лучей от карьерных взрывов с регистрируемой формой записи на ГФО “Михнево”. Показано, что к
факторам, определяющим “волновой портрет” взрыва, могут быть отнесены разрывные нарушения и
иные разновозрастные геологические структуры, обуславливающие азимутальную неоднородность
строения ВЕП. Наведено результати зіставлення геологічної будови середовища уздовж трас сейсмічних променів
від кар'єрних вибухів з реєстрованою формою запису на ГФО "Міхньова". Показано, що до чинники, які
визначають "хвильовий портрет" вибуху, можуть бути віднесені розривні порушення та інші різновікові
геологічні структури, що обумовлюють азимутальну неоднорідність будови СЄП. Results of comparison of a geological structure of environment along traces of seismic rays from explosions
in open pits and the registered form of record at the GO “Mikhnevo” are resulted. It is shown, that among the
factors, defining “a wave portrait” of explosion, are the presence of fractures and the geological structures of
different age specifying azimuthal heterogeneity of EEP structure.