Математичне моделювання усталених коливань ЕМП в тривимірному об’єкті з криволінійною межею з урахуванням струмів зміщення - Журавчак, Л.М.; Федоришин, Ю.О. (2011)
Побудовано математичну модель усталених коливань ЕМП у просторовому об’єкті еліптичної
форми, на межі якого задано умови першого роду. Для визначення розподілу компонент ЕМП
запропоновано чисельно-аналітичний підхід, що базується на непрямому методі граничних елементів
(НМГЕ), та проведено низку числових експериментів для обгрунтовання його ефективності. Построено математическую модель установившихся колебаний ЕМП в пространственном объекте
эллиптической формы, на границе которого задано условия первого рода. Для нахождения
распределения компонент ЕМП построено численно-аналитический подход, базирующийся на непрямом
методе граничных элементов, и проведено ряд численных экспериментов для доказательства его
эффективности. The mathematical model for steady oscillations of electromagnetic field in the three-dimensional object is
built. For calculating of the distribution of the electromagnetic field the numerical algorithm based on the
boundary element method is developed. Numerical experiments are performed.