Про доцільність дослідження карсту на родовищах калійної та кам’яної солі електричними методами - Кузьменко, Е.Д.; Багрій, С.М. (2011)
Дослідження проведено в межах Калуш-Голинського родовища калійної солі. Наведено аналіз
системних помилок в геологічній інтерпретації. За результатами інтерпретації виявлено, що розмив
соляного дзеркала має площинний характер і повинен ураховуватись при прогнозуванні просідання
денної поверхні. Авторами статті запропоновано нові оригінальні підходи комплексної інтерпретації
зазначених методів для картування геологічного розрізу. Исследование проведено в рамках Калуш-Голинского месторождения калийной соли. Приведен
анализ системных ошибок в геологической интерпретации. По результатам интерпретации обнаружено,
что размыв соляного зеркала имеет плоскостной характер и должен учитываться при прогнозировании
проседания дневной поверхности. Авторами статьи предложены новые оригинальные подходы
комплексной интерпретации указанных методов для картирования геологического разреза. Research conducted within Kalush-Golinskii potassium salt deposit. The analysis of symmetry systematic
approach errors in the geological interpretation is directed. As a result of interpretation revealed that erosion solt
mirrors has flat character and should be taken into account in predicting the day surface subsidence. The authors
proposed new original approaches to complex interpretation of these methods for mapping geological section.