До вивчення впливу постійного електричного поля на сейсмічні хвилі - Лящук, Д.Н.; Кондрат, В.Ф.; Твардовська, С.Р. (2011)
Проведено аналіз результатів експериментальних та теоретичних досліджень сейсмічних сигналів за
дії зовнішного постійного електричного поля. Зроблено висновок, що така дія може підвищувати якість
сейсмічних даних та створює нові можливості вивчення природи геологічного розрізу. Рекомендується
продовження електросейсмічних досліджень. Проведено анализ результатов экспериментальных и теоретических исследований сейсмических
сигналов при воздействии внешнего постоянного электрического поля. Сделано вывод, что такое
воздействие может повышать качество сейсморазведки и создает новые возможности изучения природы
геологического разреза. Рекомендуется продолжение электросейсмических исследований. We review and analyse the avaiable theoretical and experimantal studies of seismic signals under the
influence of an external electrostatic field. It is shown that these effects can improve the quality of seismic data,
and thus create new possibilities to study the physics of geoloical media. Further directions of the electroseismic
research are discussed.