Міжнародна конференція «Територіальна ідентичність і геополітика» - Багров, М.В.; Колосов, В.О.; Маруняк, Є.О.; Руденко, Л.Г. (Український географічний журнал, 2011)
За ініціативою віце-президента Міжнародного географічного союзу (МГС) В.О. Колосова в Україні
була проведена міжнародна конференція під егідою Комісії з політичної географії МГС (голова – професор
А. Гозар) та Національного комітету географів України (голова – академік НАНУ Л.Г. Руденко). Захід був
організований і відбувся з 18 по 23 вересня 2011 р. на базі двох установ – Інституту географії НАН України
(м. Київ) і Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського (м. Сімферополь).
Мета конференції – обговорення сучасного стану досліджень територіальної ідентичності, впливу
глобалізації та змін, що відбуваються в різних географічних та геополітичних умовах, співвідношення
проблеми ідентичності з іншими напрямами географічних досліджень, практичної значимості розуміння
соціальних і політичних зрушень у сучасному світі та в державному будівництві в різних країнах.